Orkar inte

Jag är så jävla trött, att jag orkar inte blogga. Återkommer på torsdag.

Inte undra på att man har klåda.

Vaknade av klockan 05.45, znoosade en gång, sedan gick jag upp. Jag hade innan jag gick och lade mej i går, gjort en brandmans förberedelse, dvs. lagt morgondagens kläder i ordning, bara att hoppa i när det är dags. Kokade kaffe samtidigt som jag nästan höll på att kissa på mig, fick springa emellan. Från toan, via matrummet, slå på datorn, tillbaka till kaffet, slå på det och hämta bröd i frysen. Göra tre mackor, kolla mail,borstade tänderna samtidigt som jag hällde upp kaffet i termos. Kamma håret, ta på ytterkläderna, logga ur datorn, ta väskan och ut i bilen. Åkte norrut, körde s-vgnen så det yrde (nästan) fikade, fortsatte att jobba, åkte hemåt, kl.11.00.

Väl hemma: ta in posten, in av med skor, hämta yxa, påse, på med skor, slå på dator, hämta ved, spänta ved, in med veden, ta fram matlåda, göra en matlåda för kvällen, ner i frysen, hämta hamburgare, steka och koka makaroner. Samtidigt försöker jag två gånger att tända en brasa i kaminen, läsa mail, kolla platsbanken, får fyr på elden och grillar en paj i micron. Den har kallnat nu, så den går att äta.

Det jag har kvar innan jag ska till jobbet som börjar om ca 50 min är, att äta färdigt, duscha, kamma håret, hitta ngt att ha på sig, skala morötter, packa väska, sätta datorn i vänteläge, på med skor och jacka, sedan åka.

Fy fan vad jag hatar det här!!!

Ps, inte korrekturläst Ds.

Fattig

Denna månad blir en fattig period. Jag får sammanlagt ca 8000 kr så det blir att hålla hårt i pengarna. Å, jag som ville klippa mej, måste fixa naglarna nästa vecka och ev köpa en ny jacka....suck fan oxå.

I dag ska jag på intervju till vikariepoolen, spännande. Få se vad det blir av detta.

Nästa torsdag, jag längtar till nästa torsdag och jag ska verkligen inte jobba helgen v 44!!! Då ska jag umgås med familjen.

Soffan blev som ny, skönt att få bort laktitsfläcken.

Nu ska jag ta fram kläder till intervjun, kanske ladda en maskin och slappa innan det slappigaste jobbet som finns.

Aj dånt lajk äppelkaka

But this one var skitgod, när man tog bort äpplena, me don´t like äpplen som varit i ugn.
Denna kaka kan jag göra fler gånger, kanske en till, redan i kväll, vi får se.

Vilken underbar dag!

Så, vad  har jag gjort sedan sist? Jo, jag har tvättat klädseln till soffan och under tiden som maskinen gått två gånger så har jag dammat vardagsrummet, torkat i föstren, späntat ved, handlat, bakat och lagat mat.

Jag började med att steka köttet, grytbitar och det skulle ju koka ett tag, sedan bakade jag en äppelkaka. Det fanns ju plattor lediga på spisen, så jag kokade en grösakssoppa också. En trerätters kan man säga. Soppa till förrätt, kalops med potatis och kokta morötter och avslutningsvis en äppelkaka. Bilder kommer.

Så detta har jag gjort, nu ska jag äta färdigt.
äppelkakafärdig äppelkakaGrönsakssoppaKalops med potatis och morötter


Ett steg i taget

Jag har använt alla slippapper och ett trappsteg är nästan färdigt. Jag behöver lika många slippapper till, för att den ska bli färdig, sen ska det slipas med ett finare papper, några gånger. Jag blir nog aldrig klar med denna trapp. Hade jag mycket pengar, typ flera miljoner, skulle jag hyra en större maskin som slipar bättre. Ni kanske tänker, varför låter hon inte ngn fackman göra det om hon ändå har pengar. Jag vill göra trappen själv, så enkelt är det.

Nu för någon timme sedan, ringde en av vikariesamordnarna i kommunen. Jag ska på intervju på torsdag kl. 13.00. Jippie, äntligen. Det känns skönt, nu kanske jag slipper sena kvällar, nätter och långa arbetspass.

Bs ringde, jag ska jobba den 26:e. Jag ska besöka arbetsförmdelingen på tisdagen eller torsdagen. Hoppas att det kan ge mig ngt bättre än detta hopp hit och dit. Klådan är bättre men inte borta.

Jag ringde a-kassan och jag har idag, 26 deltisstämplingsdagar kvar. Huga huga sommarstuga, det är inte mycket.

Nu ska jag klä av soffan och tvätta klädseln, dammsuga färdigt och skrapa lite trapp.

Måndag, igen.

Regnet hänger i luften, jag är sugen på en skogsvandring. Innan jag somnade i går, så kände jag mej för en tur runt sjön, men inte idag. Jag vill ut och leta svamp. Ska ringa mor och fråga om hon vill med. Jag ska ju norrut i dag och de tre timmarna kan jag göra i eftermiddag. (ringde och vi plockar efter kl 14)

Jag är själv denna vecka, eller i alla fall till onsdag kväll. Vi får några timmar tillsammans, på torsdag fm, sen blir jag själv till han kommer hem igen. Vet ju inte idag, vart han jobbar den här tiden, nästa vecka. Han kanske kommer hem på kvällarna. Me like.

Ska verkligen ta tag i trappen igen, inte idag men i morgon, då har jag en hel dag. Nu ska jag häna tvätt, ladda en ny, klä på mej kläder och städa lite i vardagsrummet. Det blir så skräpigt, när man har en braskamin. Jo, jag ska ta in mera ved, för det kan vara mörkt när jag kommer hem i dag.

Jag vill passa på att tacka så mycket för den goda maten, som vi igår fick hos F&J. Älgkött är aldrig fel. Tårtan var perfekt, inte så söt, det passar mej.

Jag bowlade i fredags, det var kul, fick in några strike men jag vann inte. Jag vann andra serien men inte alla tre, poängmässigt alltså. I lördags var jr och jag hos F&J, åt lunch och fikade, alla barnen lekte och det var en trevlig dag. Helgen gick fort, men det var väl för att det var så roligt. Mycket spelade blev det, hyveltjuven är ett mycket populärt spel här i huset.
 
Återkommer senare med mera uppdate om dagens bravader. Nu är det dags att göra sysslorna.

Jag fick den att fungera!

Jag provade och det gick! Nu tror jag att jag vet hur man gör när datorn blir sjuk. Dra ur strömkabeln, vänta, vänta och vänta tills den säger till att man har nästan inget batteri kvar, då kommer de ifram, de konerna som jag vill se. Stopppa in strömkabeln och så fungerar det perfekt. Är inte livet fantastiskt.

Det känns nästan som om jag tar livet av datorn, tvingar den att kämpa för sitt liv och då ger den upp och ger mej det jag vill ha, en fungerande dator. jag är så jävla bra.

Jag har upptäckt att jag har lite otur med elektroniska grejer. När jag för ett år sedan, bestämde jag mig för att inte köpa en ny kamera, som jag så länge velat ha, hände något. Jag har en kamera, som fungerade. Beslutet kom dagarna innan min födelsedag. Jag tog som vanligt, kort på tårtan jag hade gjort och sedan lade jag kameran i en låda i köket. 13 dagar senare, ville jag ta kort på huset jag just nu sitter i, för att visa kompisar och kollegor, hur huset ser ut. Då ville den bara ta svarta kort och så lät den som en hund när man skulle ta kort. Den gick sönder, i lådan.
Jag har under en längre tid, tittat på en speciell mobiltelefon, sedan dök det upp en modell till, som passade mina önskningar, nu står jag och velar, vilken modell är bäst? Jag har insett att jag inte har råd att köpa en ny telefon och förlänga mitt abonnemang, får jag vänta med till maj-10. Jag använder min telefon som mp3-spelare och jag önskar ett större minne. Det hade jag tänkt lösa med en ny telefon men när jag insåg min ekonomiska situation så bestämde jag mig för att köpa ett större minneskort och behålla mobilen som fungerar. Men.....nu vill "höja-volymen-knappen" inte fungera, jag får trycka och klämma, samtidigt som jag ska höja volymen. Ska den ge upp nu, som kameran gjorde, för att jag ville byta ut den mot en nyare och bättre modell?  

Mitt bakrundsjud till påtåren nu på morgonen lyder: "Pow, aj, oj, nej, hjälp" och "Sitt kvar, snart kommer djungelgeorge" Jag dricker kaffe och lyssnar på barnkanaler. "På disneychannel.se" Vissa barnprogram är bara skit, men ungarna gillar det tydligen.

Dagens uppdrag till jr. Att hitta kläder i sin byrå. Strumpor, kalsonger, tröja och byxor.
Nu ska jag spela Hyveltjuven.

En snabbis

Det får bli en snabbis, för datorn är inte som den var i tisdags. Så nu jobbar jag på att få den att fungera som den ska. Presentinköp, bowling, fredagsmys, leka och kalas, blir det denna helg, återkommer med mer när den här jävla datorn gör som jag vill

Få se hur länge det går

Min dator har ju krånglat en hel del, och nu den sista tiden typ två eller tre veckor så har den fungerat perfekt. I morse, när jag kom ner till datorn, så stod den och skulle avslutas. Jag antar att den gjort det i ca två timmar.
Tangenterna fungerar, det är positivt, men min lilla nätverks-grunka, som ska finnas i det nedre högra hörnet, är borta och jag kan inte trycka ctrl+alt+del, de tre fungerar inte att trycka ner samtidigt. Jag märker av att tangenterna inte hänger med men det fungerar än så länge. 

Ca 01.30 satt jag här vid datorn, hostade och drack två koppar te och en treo. Nu ska jag lägga mej i soffan och glo på morgontv, det är så bra. att i dagarna två har jag somnat.

Berättar mer om gårdagen senare.

Kaffetåren...

..den bästa som finns, av alla jordiska drycker. Jag tror att man säger så, inte säker.
Ja, så vakande man tidigt denna morgon också. Åt frukost halv sex, drack tre koppar te och en var faktiskt med honung!?(blä), för det har man ju hört att det ska vara bra för halsen. Men nu ska jag avnjuta tre koppar kaffe.

Jag har sovit på soffan i natt. Jag började hosta vid 20 i går kväll och det var inte så farligt. När jag gick och lade mej, två timmar senare, så blev jag plötsligt väldigt torr i halsen, var abslout tvungen att hosta jättemycket, så jag gick ner. Drack några glas vatten, njöt av värmen från kaminen och somnade, vaknade 04.50. Älsklingen skulle till jobbet och gissa om han blev förvånad när jag låg i soffan, jag med.

Jag är inte så hostig idag men om jag var tjock i halsen för någon dag sedan så är jag fetmafet-tjock idag. Men jag har inte ont och som en klok man sagt: " Det som inte dödar, det härdar"

Gårdagen var väldigt trevlig. Efter mitt uppdrag så blev det en sen lunch hos mamma med syster och en av hennes döttrar. Lax med ugnsgratinerade klyftpotatisar. Svamplockning stod sedan på agendan, men det blev en resa till en kyrkogård ännu längre norrut. Farmor, farfar och farbror vilar där, så de fick ljung och lyktorna planterade. Ja, så detta andaktliga besök, avrundades med 800 kr mindre på kontot men inget jag köpte var onödigt eller måste tänka efter.....våtservetterna i miniförpackning, de kunde varit kvar i butiken, jag har ju en halv förpackning kvar. Dyraste grejen var bara till mej, en Halloweenklänning, som jag alltid har önskat. Det blev inte riktigt den som jag ville ha men jag får hålla till godo, den fanns i min storlek, ska ta kort på den så får ni se. 
Halloweenklänning Hoppas nu att jag kan få använda denna.Nu
Nu ska jag lösa korsord, softa i soffan och dricka mera kaffe.


Tjock

Jag vaknade i morse, tjock i halsen, inte bra. Jag ska jobba en timme längre i dag, de ringde typ kl 21 och frågade om jag kunde stanna en timme längre. Javisst, sa jag. Men ska det fortsätta så här med halsen så ska jag nog inte jobba så mycket denna vecka, vet ju inte om jag smittar. Och sedan detta med att hela tiden ringa och ändra tider, det är inte konstigt att jag har klåda på hela kroppen. Måste fortsätta knapra Klarityn. Nu hoppas jag på vikariepoolen.

Dagens uppdrag, diska de sköra glasen, laga middag vid lunch (?), skrapa lite trapp, bära in ved, kolla om det finns tvätt.

Familjespa på Kolmården skall bokas, det ska bli skönt och kul, man får tydligen en Wildlife tour, en vandring bakom kulisserna. Så någon gång under hösten skall detta ske, ca 3000 kr kostar det.

Nu ska jag leta korvrecept, ska göra något med falukorv och jag har noll med idéer idag. Korv i ugn gjorde jag sist, så det vill jag inte göra.


Söndag

Ja, vad gör man en söndag? Söndagar för mig, är ankomnstdag eller lämningsdag. I dag är det inte någon sådan dag och det känns lite konstigt.

Jag skulle kunna baka en sådan här dag, men jag är inte på baka-humör. En tur till något lågpris-affär-aktigt kanske blir av i dag, behöver ljuslyktor att ha ute på parkeringen. Vet inte om de har det men jag vet att det finns annat som skulle kunna passa plånboken. Två vita krukor och två fuskbuxbombollar (långt ord), till fönstret i trappen. Jalusigardinen har jag redan så det är bara en stege, anppassad för trappsteg och fönsterdekorationen  som fattas. Jo, och så trappen så klart, men jag ska återuppta mitt uppdrag i morgon.

Morgondagen skulle vara speckad med jobb, 07.00-20.00, men nu ringde de i går och sa att det var så lugnt att jag behövdes inte på morgonen. Hm, tänkte jag, hur ska jag göra... ok då kommer jag till 12.30, tar med hon som inte har ngt körkort och så handlar vi innan gästerna kommer. Sagt och gjort, det blev en kortare arbetsdag men mer tid till trappen.

Träningen har kommitav sig. I dag, när jag vaknade, kändes det kosntigt i halsen och minimannen, som jag har träffat i helgen, hade en del hosta och jag råkade hamna mittemot honom när vi åt och vad han blåste på sin mat, det var nästan så att han blåste på min mat (eller det gjorde han nog). Så jag är nog smittad, för det är ingen annan i min närhet eller på jobbet som har hosta. Jag vägrar att bli sjuk. Inte nu när jag bestämt mej för sprutan.

Var till ett stort köpcentrum igår för att investera i ett par byxor, dock inte till mej. Men herregud vad det var svårt. Jag menar, jag har inte den perfekta kroppen som vill passa i vilken jeansmodell som helst men det här var nästan omöjligt. Om man tog ett par med rätt storlek, 32 32 som ett exempel, så gick de inte upp över låren, hm....en större storlek och en större storlek till, då gick de upp men då var de alldeles för stora i midjan, eller 50 cm för långa. Jippieeee, jag har samma problem med byxor, fast jag har inte sån fast kropp som denne jeansletaren har. Det blev tre par jeans. Inte den eller de modellerna som var de snyggaste men det blev bra, de satt snyggt, fast det inte var Lee, Levis, Wrangler, Diesel, Crocker eller vilka märken som nu provades. Tre timmar tog det. Jag är nöjd, det var roligt att göra ngt tillsammans, bara det.

Jag har massor att skriva men jag lämnar det till ett annat tillfälle, det blir så långt inlägg så ingen orkar läsa.

Ps. jag har inte korrekturläst detta, så är det fel så är det. Ds.

Jävlar vad god den var

Måste bara meddela att pajen är så jävla god att jag tror jag bara måste ta en bit till. Den godaste jag gjort, nästan i alla fall

Snorig,glad liten skit.

Vaknade i morse, fortfarande snorig och tung i huvudet. Jag tar det lugnt idag, ingen träning, bara vila.
Idag på menyn står det paj. Bacon,broccoli,rödlök och fetaostpaj. Hoppas att den smakar så bra att jag vill ha den till middag, för jag ska ha med mej matlåda i dag.

Jo, jag ringde till vikariepoolen här i staden, så nu är jag anmäld, bara att vänta på att de ringer. Detta skulle jag gjort tidigare, men men, nu är det gjort. Tänkt, att jag hade en fördel, jag var barskötare, det är första gången på väldigt länge som det var positivt att ha den utbildningen. Jag vill verkligen komma i från, kvälls- och helgjobben. olch då passar barnomsorgen perfekt.

Kollade in plasbanken, hittade ett jobb som kanske skulle vara roligt. Tyvärr så är det i Stockholm men jag kan tänka mej att felxtid inte skulle vara något problem, vad sägs om detta jobb?
(Vet ännu inte hur man göra för att länka så jag tar med rubriken från Platsbanken)

Micael Bindefeld AB söker en Kontorsassistent

MICAEL BINDEFELD AB

Jag har några dagar på mig att plita ner en ansökan, hehe

Nä nu ska jag äta den här pajen


Sjuk?

Jag är hemma igen. Jag valde att åka hem först, känner mej inte så bra. Det rinner och bränner i näsan, jag är frusen, tror att jag håller på att bli sjuk. Ska koka tevatten, ta en Sinova, tända en brasa och krypa ner i soffan.

Ja, jag vet att det är tidigt.

Men nu är det så här att jag har en del att göra i dag. Så nu äter jag frulle, dricker kaffe och steker en hamburgare som jag ska ha med mej i em. Så när jag klätt mej ska jag dra norrut. Om jag  planerat detta bra, ska jag vara tillbaka till 10.30. Träningsväskan är packad, så det är bara att åka direkt, sen hem varva ner och åka till jobbet.

Oj, nu håller tidsplanen att förstöras, kan inte sitta här längre.

Det blir stressigt som fan

Jag känner att det blir stressigt med att jobba denna vecka. Jag måste lägga om planerna, så att träning och simmning blir på förmiddagarna. Nu är det så att jag har inte bara nöjen att planera, utan måste peta in resorna norrut. Igår blev det precis med tiden, idag ska det gå bra, ska bara simma. I morgon blir det värre. Ska försöka ta mig upp tidigt i morgon, åka norrut, komma hem 5 timmar senare, hinna äta, träna och vara på jobbet 14.30. Vet inte i vilken ordning jag ska lägga morgondagens förmiddagsprogram, träna tidigt eller innan jobbet....hm det visar sig i morgon.

Kaffe med pepparkakor fick jag hos grannen nu på förmiddagen, det var trevligt, hon hade handlat nya saker på Ikea och tapetserat om i köket, det blev fint, nästan ett nytt kök. Det behövs oftast inte så mycket när man vill förnya hemmet.

Nu har jag tänkt om. Jag simmar inte idag, jag är hemma och plockar lite. Ved skall tas in, tvätt ska vikas, pinnar ska späntas. Jag får göra så istället nu när har lite ont om tid. Det räcker med att stressa i morgon. Det tar lite emot att göra så här, men jag hinner defenetivt inte allt detta i morgon. Så får det bli. Bäst att sätta i gång.

Snacka om att vara trött

Jag var så trött i morse att jag snoozade i en timme innan jag gick upp. Kom nämligen på att jag inte behövde gå upp så tidigt. Nu är jag åter hemma, efter en biltur norrut. Jag har lagat lunch och fixat matlåda till kvällen, ska jobba.

Jag sitter och känner efter om jag ska träna innan jobbet och det lutar åt det hållet. Jag börjar inte förrän 14.30 så jag hinner. Denna vecka tränar jag själv då jag jobbar kväll och på onsdag måste jag hinna med 4 timmars städ innan 14.30, så det blir att gå upp tidigt och inte snooza på onsdag.

Bäst att hämta in ved innan jag drar

En helt undebar dag!

Solen skiner, det är härligt ute. Idag fick våra buxbom flytta ner till källaren och sedan åkte vi till plantmarknaden för att köpa ljung. Det blev skitsnyggt. Jag tog en bild med min mobilkamera och det är inte den bästa att ta kort med, men den får duga.

I eftermiddag blir det bowling, fredagsmys och kinamat, det ser jag fram emot.
Sen ska det bli roligt när det blir mörkt, då ska jag tända ljuset i krukan.


Besöksräknare?

Om det är någon som läser denna blogg och som dessutom vet hur man får en sådan där räknare på antalet besökare på sin blogg. Jag vill ha en sån.

Fan, vad jag är bra!!

Jag har sovit så dåligt i natt, det var väl för att jag skulle upp så tidigt. Det gick bra att jobba, ska dit på måndag igen.
Efter jobbet simmade jag 1000 m och jag simmade de första 500 m på 18 min, andra hälften på 17 min. Jag känner att det går lättare att simma nu än för två veckor sedan. Jag ska försöka hålla detta träningsschema, styrketräning måndag och onsdag, simma 1000 m tisdag och torsdag. Sen om det finns tid och lust kan jag ta nått pass på helgen. Jag känner mej mycket piggare nu än vad jag gjorde i augusti, det är kul.

Hämtningen söderut gick bra, drack kaffe och tittade på bäbis.
Nu på kvällen har jag planterat om vår (vet inte hur man stavar, gör ett försök) physahlis. Den har stått ute i pallkrage och nu när frosten kommit, ska den in, hoppas att den överlever.

Nu när jag tänker efter så har jag hunnit med en massa saker i dag, känner mej nöjd. Plockat ur diskmaskinen, städat, torkat golven, toaletten, tvättat, bäddat rent etc. Det är så skönt att lägga sig i en nybäddad säng.

Jo, appropå baddräkten, jag har inte köpt ngn ny än men nu är det snart ett måste. Ska försöka i morgon eller på lördag.

Nu blir det lite tv-tittande, har ett måste på torsdagar, lyxfällan.

RSS 2.0