En roadtrip med mamma

Idag ska mamma åka till bilbesiktningen, hon är lite nervös och hoppas att bilen ska gå igenom utan att passera verkstad. Jag följer med som moraliskt stöd och så blir det kul att andas värmländsk luft.

Innan jag far norrut så ska jag stanna till hos F och dricka lite kaffe och hämta ljusen som ska till min nära och kära.

Nu ska jag ringa telia och klaga på den inspelningsbara boxen som inte har fungerat så bra. Håll tummarna!

Adjöss problemlöss

Alice det bästa som finns

Min älskade Alice fyller 15 år den 7 maj, tyvärr så jobbar jag hela den helgen så jag kommer nog fira henne nästa vecka. Nu är hon så gammal och knölen på bröstet gör att v 19 får hon somna in, nu har hon gjort sitt och varit min allra bästa vän.

Alice Här sitter hon på den varma platsen i köket, som är hennes bästa plats hos M och L som varit så snälla och tagit hand om henne.

Å vad glad jag blev igår

I går fick jag ett meddelande som gjorde att min jobbarhelg kommer att bli mycket lättare, skönt. Arbetsbelastningen nästa helg är rätt så tung, speciellt mentalt och nu visade det sig att jag och en till blev dubbelbokade på denna gäst och vi får jobba båda två, helt otroligt nu har man någon att prata med och jag behöver inte bara höra min röst i en hel helg.

En annan sak som gjorde mig glad var att jag fick ett erbjudande som kommer att kosta lite men det var en inbjudan som jag väntat på och har jag tror att det kommer bli bra, få vad det blir.


Aja baja så här får du inte göra!!!

I morse upptäckte jag att jr petat bort snöret till en av mina dassböcker som hänger inne på toan. Det snöre hade han sedan petat ner i vårt eisa peitää element. Detta är inte första gången som han petar ner något i toalettelementen, på den där nere ligger det flera toapappersbitar, nu lite bruna pga. det varma elementet.

Efter frukosten ville jag ha hans hjälp och vi fiskade upp allt. När jag lade pappret på bänken och frågade honom varför de var så bruna, så svarade han att det var för att elelmentet hade bränt pappret. Jag frågade om det var han som hade gjort det och han erkände men en viss tvekan och jag försäkrade honom att jag inte skulle bli arg. Jag berättade för honom vad som kunde ha hänt och frågade om han skulle peta ner mer papper och saker i elementet och det skulle han inte. Dagens lektion avklarad och det gick faktiskt att äta frulle vid matbordet, jag är nöjd!

Idag ska jag jobba, väntar just nu på att klockan ska bli 11.00 så ska jr och jag ta en fika, sedan ska jag börja med maten och göra matlåda till kvällen. Hänga tvätt och slappa i 5 min.

papper       mera papper Ja detta hade kunnat starta en mindre brand på toaletten och säkerligen spridit sig till hela huset.

 

Adjöss bränt papperslöss


Jag överlever.

Oj vad länge sedan det var jag bloggade. Det har hänt en del som är värt att tala om, jag har gjort något stort. Jag har sökt till Universitetet, det blev förskollärare efter mycket eftertanke. Jag vet nu att det är på en förskola som hör hemma och ingen annan stans.

Dagens agenda blir att käka färdigt denna macka med grevéost på och jag måste erkänna att det tar emot att äta upp den för jag gillar inte den osten men nu var det inte jag som köpte den och jag tror inte att min sambo vet om att jag inte tycker om den.
Sedan när jag är klar här ska jag dra norrut, göra mina timmar och sedan hem, laga mat och sedan vidare till nästa jobb. Jag jobbar denna vecka och det är ganska skönt, för det är så lugnt, kanske lite för lugnt.

Imorgon ska jag, innan jobbet, åka till IcaMaxi och storhandla, själv för alla är på jobbet.

Nu ska jag svälja det sista kaffet.

Adjöss plugglöss.

Gårdagens försvann

Jag började skriva på ett inlägg i går men det blev stopp och explorer svarade inte och jag fick stänga ner webben. Då tröttnade jag på att skriva om alla så dert blev inget.

Gårdagen var mycket trevlig. S från norr skulle till af och då tyckte jag att hon skulle passa på att komma förbi mej och ta en kopp kaffe. Hon ringde och var hungrig och föreslog en lunch på stan. Jag tvekade 7 sekunder och sa sedan ja, men jag har ju inga pengar!!!!????. 60 spänn i komntanter hade jag i plånboken, alltså inte medräknat på de ca 200 som jag tidigare nämnde. Jag måste få unna mig lite fast jag inte har råd, det gör ju nån annan. Det blev en god sallad och sedan kaffe hemma på altanen, jättetrevligt. Så hur kändes det att visa upp hemmet, när det inte var färdigstädat? Ja, lite skrämmande men jag kunde inte göra så mycket, det står ju sängdelar både här nere och där uppe. Men, jag ursäktade inte röran för det gör man alltid och då påtalar man att det är stökigt.

Efter det trevliga besöket, åkte jag norrut och stannade på två glas saft hos F som eldade gräs. Väl hemma igen så åkte jag och handlade. Jag har verkligen ingen fanstasi på vad man ska göra för mat, så det fick bli spagetti och köttfärssås, fast det skulle från början bli pannbiff och potatis.

Dagens agenda blir att vika tvätten som hänger på tork i källaren och sedan tvätta det som ligger och väntar på att bli rent. Städning blir det också, måste torka av vardagsrumsbordet efter helgfrukostar och fredags och lördags mys och dammsuga, hämta in lite mer ved och kolla hur mina vitlökar mår.

Det blev lite för långt inlägg men så blir det när man ska summera gårdagar och annat.

Adjöss skräplöss

Varför, Swedbank???

Varför drar alltid banken sina avgifter när man har som allra sämst ställt?
De har dragit 62,50 för visakortet och 38.75 för internetbetalning så nu är det bara ca 200 spänn kvar och det delat med antalet dagar kvar till lönen så blir det ca 16.66 kr/ dag att spendera. Så handlar jag inget i dag och i morgon kan jag nog köpa en falukorvsring på tisdag, åh lyckan är gjord.

Adjöss fattigmanslöss

Skadan redan skedd, öppnat deklarationen

Jag öppnade delkarationen av två skäl. Det ena var att om det var ett dåligt besked så gjorde det inget, med tanke på sängen, det ena var att om det var ett bra besked så skulle det kanske göra dagen bättre, med tanke på sängen.

Ja, vad hände, jag ska betala 6921 kr före avdrag och tur är att jag har en hel del reseavdrag, eftersom jag åker norrut tre gånger i veckan. Så jag kommer nog på plus men ändå, jag tycker inte om att se delkarationen på det där viset,  "Beräknat belopp som du ska betala (exklusive ränta)" det får mig att må illa och ibland vilja ta livet av mig i några sekunder.

Nu är den ifylld och skickad

Hur ska vi sova i natt?

I morse gick sängen verkligen sönder, förra veckan så hade väl ribbotten bara halkat snett, vad vet jag, sambon fixade det. Men så igår när jag var lite rastlös, tyckte sambon att jag skulle skruva ihop sängen när de satt och spelade tv-spel men det ville inte jag, då gick den sönder. Så nu är det väl antagligen mitt fel att den gick sönder och jag har nu hela morgonen letat på jysk och Ikeas hemsidor och hittar ingen ribbotten till en 180 säng, ur ska vi sova i natt? Blir det den raggliga juniorsängen som är 140 cm bred eller blir det på varsinn soffa?
Pengar till att köpa något nytt finns inte och det står en sänggavel i källaren som jag för ca tre måndager bar ner från sovrummet men så behöver vi antingen en ribbotten eller två nya madrasser med resårbotten.

Det blir en kopp kaffe och en kalldusch och jag som hade hoppats på en frukost i sägen i dag, fan

I dag kom den!

I dag kom den där jävla deklarationen och jag tänker inte öppna den förrän på måndag. Förra året förstörde den en hel helg för att jag öppnade den på fredagen, inte i år.

Gårdagens planer sprack när vi kom hem från hämtningen i går, det regnade ute så det var inte så kul att bära in ved eller städa upp lite på gården. Vi har en del äpplen som ramlat ner från träden och de ser inte så mysiga ut. Jag bar in två påsar och sedan fick jag kämpa med att tända brasan, fick tända om flera gånger för att det ville inte ta sig.

Nu ska jag ta en kaffetår till sedan ska jag börja förbereda mig mentalt på det där blåa plastkuvertet som just nu hänger på anslagstavlan, jag ska skicka positiva tankar och hoppas att det står att jag få tillbaka pengar.

Åker norrut med sambo och jr, de ska hälsa på F och jag ska göra mina timmar.

I dag kommer den, kanske

Gårdagen gick verkligen nästan i sirap. Fikade hos F och gjorde mina timmar och matade fiskarna och tog in posten åt Benny, handlade och lagade mat. Det blev pyttipanna men den blev inte så god som den jag gjorde för några veckor sedan.

Vaknade i morse och hade väldigt ont i mina knölar, så när jag kom ner från övervåningen fick jag se att de var jätteröda. Kolla.
                                                                                      hallux valgus hallux valgus

Dagens agenda ser ut som följade, skura toaletterna, dammsuga, torka golven och plocka lite. En duk på vardagsrumsbordet skall fram. Sedan skall F, barnen och jag hämta jr hos hans mamma och sedan ska vi jobba, jr och jag. Vi ska bära ved och fylla påsarna på trappen så att vi får det vamt i helgen. Kratta lite, för det är så fint väder så vi ska inte vara inne, för det lockar till tv och tv-spel.
Vika alla kläderna som hänger på tork, tvätta lite mer och ja det bara fortsätter med sysslor.

Måste avrunda, återkommer


Orolig

Jag blir alltid så orolig denna tid på året och varför tänker ni säkert, deklarationen säger jag då. Jag tycker inte om deklarationen, att deklarera är inga problem, det är vad det står längst ner "summa att betala" hu jag får rysningar bara att skriva det. Idag kommer den, kanske men den kan också komma en annan dag, vilken jävla väntan, det är ju inte som att vänta på julaftonen precis eller mensen, detta är värre, mycket värre. Förra året öppnade jag den på en fredag och hela helgen var förstörd, så kommer den på fredag väntar jag med att öppna den, måndag är en bra dag.

Igår tränade jag och avslutade träningen med en ordentlig powerwalk på löpbandet. Jag fick skitont i smalbenen och fick sänka hastigheten och började fokusera en tom fläck på väggen framför mig och riset som jag skulle koka när jag kom hem, då gick det bättre, det onda försvann och jag kunde öka och gick 3 km på 30 min och 22 sek, nästa gång ska jag under 30 minuter. Svetten lackade och andningen var på topp det kändes bra, hade puls på 166 när jag stannade bandet. Idag har jag ont i ryggen och känner lite träningsvärk i rumpan och baksida lår, men så körde jag ganska hårt också. Träningsvärken i magmusklerna, kom redan när jag gick och lade mej i går kväll, skönt.

I morse vaknade jag som en död sill eller nåt liknande. Jag är tung i huvudet, lite snorig och fötterna är för stora. Jag menar, inneskorna kändes trånga när jag satte in fötterna. Nu har jag ätit frulle och druckit kaffe, ska bara hänga en maskin ( om jag orkar ) sen drar jag norrut.

Adjöss ryggvärkslöss

ps, inte korrekturläst

Vardag igen

Nu är det vardag igen och idag har jag återupptagit tvätten och det andra som man hela tiden måste underhålla. Dammsuga skulle behövas igen, men det har jag gjort torsdag, lördag och i söndags. Det blir myckte spring ut och in, det är därför, suck.

Men i dag har jag haft lite hjälp av min systerdotter J, tack för hjälpen med tvätten.

Nu ska jag packa färdigt, ska nämligen iväg och träna sedan skall jag hem och fortätta med att laga kycklinggrytan som jag började med i förmiddags.

Återkommer

Riktigt ont i rumpan

Efter fikat med nybakade bullar och köpekakor så tog vi en lite cykeltur till affären. Man passerar stans alla änder och vi passade på att mata de med brödet jag fick av min mamma. Men fy vad ont det gjorde att sitta på denna sadel, hoppas att det inte gör lika ont nästa gång jag tar fram cykeln.

Vi blev bjudna på pajknytis och jag gjorde en skink, broccoli och fetaostpaj. Liten missbedömning av ett ev besök av sambons ena kompis som oftast inte dyker upp, även om han sagt det. Så det trodde vi nu med, eftersom han redan varit hemma och druckit förmiddagskaffe. Han kom och jr och jag fick gå på knytis själva. Tack Storasyrran och L, det var trevligt och gott.

Nu ska vi till svärfar och fika.

Adjöss gråväders-löss

Glad Påsk, med ont i baken

Men jag kan säga att jag har haft fullt upp.

I fredags fick jag en annorlunda frukost på sängen, mysigt. Vi låg kvar ganska länge och tittade på tv och drack kaffe. Sedan åkte vi in till storstaden för att se filmen Draktränaren och den var jättebra, jag rekommenderar den verkligen. På kvällen blöd vi in grannarna och Benny till en kvällsfika med nybakade chiabatta och ett annat matbröd. Det var jättetrevligt.

Igår åkte vi till storstaden, igen. Jrs kusiner skulle dit så vi hängde med. Åt lunch på IKEA och sedan hem till en enorm cykelpremiär på  11 km, har lite ont i baken i dag.

Idag får vi se vad det blir. Svärmor på fika är det enda jag vet än så länge

Adjöss ont-i-baken-löss

1974 är inte ett årtal i detta inlägg

Utan, det är vad jag har kvar på kontot när alla räkningarna är betalda. Inte så kul men vad göra, det är bara att snåla och äta av det som finns kvar i frysen, dvs 5 påsar isbitar.

Men nu är det ju påsk och då ska man vara glad, jag är glad men inte över ekonomin. Jag har jobbat som barnskötare i några dagar och det har varit underbart. Fick även veta att jag var den bästa vikarien, å vad glad jag blev när jag hörde det. Jag jobbade natt mellan söndag och måndag, det gick också bra, det var helt ok att jobba natt, jag ska ju göra det i två veckor i sommar.

Jag ska vara ledig denna "storhelg" för jag jobbar alla andra och vill också njuta av extrahelgledighet tillsammans med andra, tex min familj. Vi har inga planer utan tar en dag i taget, det ska bli skönt.

Jag kommer nog hinna med att skriva lite i helgen om det inte blir fullt ös medvetslös då vi har jr hemma denna helg.

Nä nu måste jag göra lite nytta, kan inte sitta här längre, jag vill komma hem innan mörkret faller på.

Adjös påskäggslöss

RSS 2.0