Jaha...

Vem ska jag nu sjunga Balladen om den kaxiga myran med?

Jag har gjort något jag inte gillar

Jag är allergisk mot felskrivningar och har läst i många bloggar och i bland fått skratta när det är särskrivningar och meningsbyggnadsfel, stavfel är också något som får mej att haja till.
Jag korrekturläser det jag skriver men ibland så har jag kanske lite för bråttom och läser inte igenom texten ordentligt. Som i det förra inlägget, där hade ett "r" kommit in på fel ställe, men det kan bero på mina långa naglar, de vill gärna vara på fler tangenter samtidigt:). En annan sak är när man skriver och så har man meningen i tanken men fingrarna hinner inte med, då blir texten osammanhängande, eller i det inlägget om potatisgratängen, då ändrade jag lite in texten när jag läste igenom den, jag upptäckte att jag inte var tydlig nog med att beskriva vilken sorts gratäng jag menade, då blev det helt fel och jag såg det typ dagen efter och då var det försent.

Så nu är jag alltså där bland alla andra som jag skrattar åt ibland, det gör inget men det är väldigt irriterande.

Idag kommer jr hem. Jag ska städa och dammsuga i vardagsrummet, fy vad det blir skräpigt efter all ved som transoprteras mellan vedkorg och kamin, för att sopa hjälper bara mot de större bitarna och inte mot det som fastnar i strumporna och sprids i hela huset. Jag ska rensa på mitt "kontor" dvs. matbordet där datorn just nu står, veckans reklam, min externa hårddisk, skärpet, räkningar, äh jag tar en bild så får ni se.Kontoret

Det är inte så mycket men det gör mycket för rummet när allt är borta.

Jag tänkte även dela med mej av två bilder till, en är på min kära katt som blir 15 år i år, tänk hon fyller moppe, hihi. Sedan är det en bild på mitt kakfat som jag fick av mamma i julklapp.Alice myser

Kakfat Nu ser man inte så mycket men fatet är i svart glas som tydligen står på en svart duk men det kommer fler bilder på detta kakfat, för det ska användas flitigt.

Vad snö det har kommit, jag skottade av garageuppfarten och trottoaren i går kväll, efter att jag kommit hem från jobbet, fy vad det var jobbigt åt ryggen, det är nog dags att köpa en snösläde. Idag kommer jag inte att läsa igenom detta inlägg så alla fel bjuder jag på.


En kortis

Det får bli en kortis idag.
Jag åkte norrut i morse och den bilresan var inte kul. Det var -8 och regn. Jag fick stranna flera gånger efter vägen för att skrapa framrutan. Så där i bilen satt jag med en temperatur på +29, all luft mot rutan och ändå så frös det till is. På återresan så snöade det och vägen var helt ok, inga frusna rutor i alla fall, skönt det.

Nu har jag ätit min matlåda som jag glömde i morse, hängt och startat en tvättmaskin och hämtat ved. Kaffet är klart, ska bara dricka upp det och sedan åka till jobbet.

21.00 = potatisgratäng?

Ja, klockan 21.00 petade jag in en potatisgratäng i ugnen. Det var meningen att det skulle bli en gratäng potatis, lätt och rökt bacon och lite paprika men Hemköp hade inte sån bacon som jag ville ha och sen hade de billig kassler så det får bli potatisgratäng med kassler i morgon.

Jag gör maten i kväll för jag ska jobba på en annan avdlening 9.30 - 11.30 så i stället för att stressa med att synda hem för att göra lite mat, så gör jag den nu. Kasslern steker jag i morgon. Det luktar ljuvligt här hemma just nu.

I morgon tar jag med träningsväskan och baddräkten, har nämligen inte berstämt mej om jag träna styrka eller simma, det visar sig i morgon.

Det gick bra på jobbet, helt lugnt nästan tråkigt, alla roliga korsord är klara, så det blir nog att köpa en korsordstidning i morgon.

Nu ska jag kolla gratängen och sedan softa i soffan, innan jag går och knoppar.

Tredje gången gillt!

Nu hoppas jag att brasan tar sig i kaminen, det är tredje gången gillt som jag tänder den. Första gången efter ett antal kvist- "pinnar" som inte går att spänta tillslut ger med sig och jag har tändved. Vad händer då? jo, vad vi alla kvinnor så jävla ofta för, flera saker samtidigt. Varför? Jag gjorde köttfärssås och stekte fiskpinnar i ugnen och kokade spagetti, samtidigt som jag tänt på i kaminen, vad händer, jo när jag äntligen ska äta mina fiskpinnar med den kalla spagettin som legat på tallriken i minst 5 min så upptäcker jag att det slocknat i kaminen. Efter ett nöjesblad och med ett hopp om att det ska gå att få fyr på den stackars vedbiten i kaminen, inser jag snabbt att det inte kommer att gå. Då kastar jag mig raskt över en kartong, viker ihop den och petar in den. Det brinner som bara den och ja, nu ska det gå men nej. Nu har jag slaktat en annan kartong och i skrivande stund höra jag hur elden låter i kaminen så det gick nog till slut. Och nu är även mina fiskpinnar kalla så de passar till pastan, fan oxå!!!

Första Marie Jungstedts bok är avklarad och nja, jag vet inte, hoppas att den andra har något mer. Den heter "I denna stilla stund".

Måste kolla om det brinner, återseende

Ny vecka

Måndag igen, jag vill ha helg men ingen återvändo eller vad det heter. Ska dra norrut och sedan tillbaka, laga lunch och en matlåda. Börjar jobba igen kl 14.30 och kommer hem ca 20.45.

I morgon ska jag till dagis och jobba, men det är bara några timmar, typ 2 h och 15 min men det gör inget för sedan ska jag träna, till arbetsförmedligen och sedan hem och äta lunch och göra en matlåda, för jag börjar jobba igen kl 14.30. Nästan samma visa på onsdag, fast då ska jag norrut först och sedan tillbaka till 14.30.

Förhoppningsvis så är jag ledig torsdag förmiddag jag behöver kanske fixa kläderna till begravningen på fredagen om det nu inte skulle funka med det som jag tror att jag har i garderoben.

Jag har kommit igång med träningen igen, hoppas jag för jag får ibland, snyta mig väldigt mycket och ibland dyker det upp en nysnig, jag vill inte bli sjuk nu när jag kommit igång. Träning får ske tisdag, torsdag och lördag denna vecka. Jag tänkte träna nu på morgonen men jag har tränat lördag och söndag så jag tror att jag tar en vilodag idag. Jag vill inte stressa eller känna mig stressad, det räcker med att flänga runt mellan jobben.

Så, nu ska jag ner i källaren, kolla om tvätten är torr, hänga en maskin och ta upp köttfärsen.

På återseende.

Jag har gjort slut med CL

Nu har jag läst klart alla böckerna som Camilla Läckberg givit ut. Det känns lite tomt men nu ska jag umgås lite med Mari Jungstedt, hoppas att hennes böcker är bra.

Idag börjar jag med hennes första bok som heter "Den du inte ser"

Camillas böcker har varit väldigt bra med spännande innehåll, i början var det lite svårt att hålla koll på alla karaktärer men efter ett tag så vande man sig. Jag gillade däremot inte slutet i hennes sista Fyrvaktaren, men det var väl för att jag inte kunde börja direkt med nästa bok, som jag gjort med de andra. Jag undrar om/när hon kommer ut med ngn ny, hm ska nog kolla upp det.

Nu är jag tillbaka.

Det blev ett långt uppehåll men nu är jag tillbaka.

Jag har jobbat en hel del men nu har tiden kommit, då jag ibland måste tacka nej till jobb som inte ger mej tillräckligt många timmar, typ 40/v. Detta är så sjukt, att det ibland får mig att känna mig som en bedragare när jag ringer upp och säger tack, men nej tack.


Jag hoppas och längtar så till att få ett riktigt jobb.

Igår hade jag ljusparty här hemma och det var jättetrevligt, kul att så många kom! Jag fick möjligheten att beställa saker för 534 kr och jag kan ta bild på det jag köpte, när det kommer.

Idag ska jag norrut och så stannar jag på vägen dit hos F och tar en kopp kaffe, det är alltid så trevligt. Vi har alltid något att prata om.

Huset är i tipptopp och förra veckan städade jag i källaren, jag har köpt lagerhyllor, så att det som stod på golvet nu kunde komma upp i hyllan. Det blev riktigt bra! Trappen finns kvar och jag ska låna grannens värmepistol och börja göra klart trappen.

På återseende

Blogglovet är slut

Det blev ett långt uppehåll, men samtidigt så har jag väl inte haft så mycket att bidra med.

Jag överlevde julafton och nyårsaftonen. Jag har jobbat 12.5 timme/dag mån -tors och tre timmar på nyårsdagens morgon. Helgen har varit lugn.

I fredags, efter jobbet hämtade jag minisyrran, vi skulle återuppleva gamla minnen nämligen spela supermario, äta choklad och pringleschips. Å vad kul jag hade, vi skrattade en hel del.

Jag är nyss hemkommen från norr och kom hem till ett hem med två st spelande varelser. En spelar online-spel och den andra spelar nintendo DS. Jag undrar vad jag ska pyssla med? Middagen var god, köttbullar/pannbiff med potatis. Mätt och belåten ska jag försöka finna ngt som jag vill göra.

Återkommer senare när det finns mer att skriva om.

Ps. Jag väntar fortfarande på den där ******* som jag inte fick. Ds


RSS 2.0