Ingen återvändo

Nu har jag tränat klart, ska mysa lite i soffan se på ett av mina favoritprogram, Simon och Tomas, på tv3, sedan blir det tandborstning och The Italian Job i somvrummet. Misstolka mig inte nu, det är en film som jag började se i går men jag somnade.

Kl 03.00 går jag upp, fan jag har ju glömt bort att steka ägg till mina mackor, gör det nu innan programmet börjar.

Gonatt, återkommer ev på onsdag med en uppdate.

Inget sällskap till frullen idag.

I dag ville inte min internetradio fungera, den har dött eller kanske inte, den lyser men sedan inget mer. Jag brukar nämligen sitta just här vid datorn och äta smörgås, dricka kaffe, läsa nyheter eller bloggar och sedan lyssna på Mix Megapol. Så i dag får jag äta frulle själv.

I dag på agendan är det däckbyte i norr och sedan tre timmar på golvet. Träningen blir det i eftermiddag med L. Jag ska försöka förbereda mig på den nattliga resan till Ullared som går av stapeln i natt. Jag ser fram emot denna resa och så får vi se vad jag har i påsarna med mej hem.

Jag ska tvätta byxorna som jag ska ha på mej i morgon, tänkte att det skulle vara bra med ett par sköna byxor och de är inte rena, speciellt när man ska sitta i bilen så länge.

Ljusparty var jag på igår, det blev teljus och doftolja i doften Mullbär.

Alla adventsstakar är inte framme, jag har liksom inte bestämt var alla ska stå. Detta låter som om att jag har lika många som syster i norr men det har jag inte, men de är alla olika. Julgardiner kommer inte upp än och inget annat julpynt, det ska fram dagarna före jul.

(Jag har fått kommentarer om att trappen, aj aj, inte bra. Det blir att jobba på den i helgen)

Första advent

Nu är julen snart här, eller ja om 26 dagar, om man ska vara precis.
Advent firas här med fika och tända det första ljuset.

Helgen har bestått av, bowling, bada i badhuset, klippa och slinga håret (äntligen), baka pepparkakor och lussebullar( dock ej jag, för då satt jag hos frisören).

Däckbyte i morgon och Ullared på tisdag, huga, få se hur det går, om jag hittar några julklappar i folkmassan som det tydligen ska vara.

Rubberstampling, tydligen det nyaste inom pysselområdet enligt tv4 nu på morgonen. Det ser kul ut, är lite sugen på att pyssla.

Nu ska jag torka ngn som är klar.

Ingen bloggtorka

Jag har inte bloggtorka om ni tror  det, jag hinner bara inte, jag jobbar en hel del och är alldeles för trött att orka på kvällarna.

Det var så skönt i natt

I natt har jag sovit hela natten och det var länge sedan. Fast även om jag sovit hela natten och blev jag väckt 04.45 när sambon, som förresten kom hem i går, gick upp, kunde jag snabbt somna om och drömma vidare.

Jobbat 4 timmar i dag, det är alldeles lagon när man är lite seg, för det är jag och min huvudvärk har kommit tillbaka, men så var det två vikarier, en praktikant och jag som jobbade när personalen hade planering. Det tar på krafterna.

Idag ska jag hämta J på fritids, hon ska få vara här en stund, sedan ska jag och min syster åka till Örebro, på seans. Det ska bli spännande.

Korv i ugn med prinsesspotatis blir det till middag, billigt och så blir det mycket mat. I går blev det stuvad spenat och fiskpinnar, som jag älskar.

Träningen har verkligen kommit igång igen och det känns helt underbart, jag är en gladare häxa.

Nu ska jag lyssna på Stenhuggaren och rensa avloppet i källaren, återkommer!

Kvällens sängfösare

Jag har haft huvudvärk sedan kl 14.00 i dag och den verkar inte gå över utan en treococtail. Så denna får bli min sängfösare.

treococtail/sängfösare

I natt behöver jag inte sova ensam, det ligger en redan och sover, tyvärr. Det blev ca 5 min tillsammans denna vecka och nu ser jag honom inte förrän på torsdag, när han kommer hem.

Det har gått bra att jobba, det är trevliga arbetskamrater fast det blir långa dagar. I morgon ska jag ha sovmorgon, börjar jobba 9.30, skönt.

Nu ska jag svepa sängfösaren och sen kolla om det finns ngt på tv att glana på innan jag kryper ner i en uppvärmd säng med en sambo sovandes.

Gonatt

Här har ni min kväll

Nu är jag äntligen hemma, ska smaska på detta och vräka mej soffan. Ska försöka komma i säng tidigare denna kväll, för i morgon blir det att vackert gå upp kl 07.00 och äta frulle. Börjar jobba kl 08.00, sen kommer jag hem ungefär vid denna tid.

Fredagsmys
Nu tillbaka till soffan.

Detta är inte humant

Jag har oturen att få uppleva en osovande propeller, bredvid mej. Inatt var det jag. Jag har inte sovit många timmar inatt, jag önskar att jag inte jobbade till 20.30 i dag, men det är som att tomten är sann, det kommer aldrig att ske.

Men men sluta klaga, du har ju ett jobb, om ändå ett tillfälligt. Det som känns skönt är att jag fick sympati ang. nyårsafton. Men jag ska vara med och fira när jag kommer hem och sen,efter mina tre timmar på nyårsdagens förmiddag, ska åka hem och mysa i sängen och ta igen mej, på årets första dag.

Nu är det bara sista kaffeslurken kvar, sen ska jag bortsta gaddarna och dra norrut. 9 grader och regn ute, idag ska jag boka däckbyte, men det det får ske på osndag, på pengarna rullar in.

Adjöss

Fan vad sur den blev!

I tisdags så lagade jag en hel del mat, som ni säkert redan läst om. Jag grillade en kyckling och gjorde en egen sås med riktig grädde, smakade av den och den var god, mmm. Idag på jobbet stoppade jag in min matlåda i micron och tog ut den. Det gick inte att äta den. Sås och ris både luktade surt och smakade illa, suck, jag var verkligen hungrig. Men efter att ha tagit en tugga på kycklingen så smakade den som den skulle. Jag fick äta bara kyckling men det kompenserade jag med att ta en bit tacopaj när jag kom hem hehe.

I morgon blir det att gå upp tidigt, jag kan blogga lite när jag tar morgonmackan och kaffet. Jag ska nämligen norrut, för att sedan vara tillbaka här innan klockan 13, för då börjar mitt andra jobb.

JÄVLAR, JAG SKA JOBBA NYÅRSAFTON!!! Men man kan ju alltid säga nej, speciellt när de står med schemat och säger " det blir mycket pengar". Är jag girig? Nä då skulle jag jobba ihjäl mej och det gör jag inte.

Gonatt

Tid är bokad

Äntligen har jag ringt och bokat en klipptid.

Jag tränade i morse och fikade med F. Hon fick alla grottorna.
Nu ska jag hänga upp mina kläder i källaren och dammsuga. Hinner kanske blogga när jag kommer hem.

Är trött

I kväll ska jag gå och lägga mej tidigt, eller tidigare än i går. I går så såg jag en film som jag varmt kan rekommendera till alla, The ugly truth, jag skrattade som bara den. Ni som känner mej vet att jag inte har svårt för att skratta, men det här var ingenting, jag skrattade så att jag satte nästan popcornen i halsen. Filmen är lite pinsam men det finns sen scen som är så himla kul. Den var så rolig att jag inte kunde sommna när den var slut.

En annan film som jag oxå kan rekommendera är, The Hangover, eller Baksmällan, som den heter på svenska. Jag skrattade även igenom denna film och somnade med ett leende på läpparna.

Hoppsan, jag gav bort alla hallongrottor, som blev en succé. Får väl baka nya i morgon ( hade inga i frysen som jag trodde), då min fikagäst kommer. Först ska vi träna tillsammans så att vi riktigt kan frossa i godsaker. Jag har ju dumlekakor, kärleksmums, bullar, en halv sockerkaka och mardrömmar i frysen. Jag vet att F gillar dessa h-grottor, få se hur pigg jag är i morgon kl 7, kanske går upp då och bakar eller inte.

Nu ska jag se på lite tv innan jag kojar mej.



Jag glömde ju kycklingen

Hur kunde jag glömma kycklingen, det var den första rätten jag lagade i dag. Jag grillade en hel kyckling och det resulterade i en portion kyckling och ris och en kycklingpaj, som jag inte tror blev god, tyvärr.

Teet eller hur man nu skriver, var gott och jag smakade på kakorna och de var faktiskt goda. Jag blev dessutom bjuden på fiskgryta med pasta och det var jättegott, ska nog ta recept på det.

I kväll ska jag se halv 8 hos mej och sen ska jag se på Äntligen hemma, sen tror jag inte att det är ngt sebart på tv för min del så då kanske jag hamnar här igen.

Nu ska jag kolla brasan i kaminen, om det fortfarande brinner eller om jag måste stoppa in en pizzakartong till!

Äntligen

Ja äntligen har jag tagit mej tid till att blogga lite.

Idag har jag bara gjort matlådor. Jag ska jobba så mycket att jag varken hinner eller orkar laga mat när jag kommer hem.
Det blev 2 pajer, lasange, spagetti och köttfärssås, pepparbiff med potatisgratäng. Jag ska ha tio stycken och det blir nog fler som jag kan ha i frysen.

Jag ska norrut i morgon och har lovat mina kollegor att ta med hallongrottor. Jag har visserligen i frysen men vad fan, ugnen var ju redan på, så det blev en plåt.
Hallongrotta, föreHallongrotta, efterJa, jag vet att bilderna är suddiga, jag har ju bara mobilkameran, suck.

Jag har fått prinsesspotatis och har ännu inte smakat dessa, men jag ska göra det på torsdag.

Livet rullar på som vanligt, fast jag har inte fått kontakt med ngn jobbcoach, hm, det skulle ske inom en vecka, har jag för mig, jag kan ju ha fel eller så är de uppsagda och har hamnat hos arbetsförmedligen, mohahahaha. Jävla tokeri med att slösa bort statliga pengar som man kunnat lagt på ngt vettigare än jobbcoaher.

Nu ska jag kolla lasangen i ugnen sen ska jag ta med några hallongrottor till syrran, för att prova ett nytt te som hon köpt.

Återkommer

Snart har värmen kommit

Jävlar vad kallt det var nu när jag kom hem. Det tog nästan 20 minuter innan fläktarna gick igång efter det att jag tänt kaminen. Men nu går de och värmen sprids.

Dagen har varit ok, är lite trött i kroppen och jag fick hjälp på slutet, typ när det var väggarna och golvet kvar men jag blev väldigt glad, för då hann jag med det andra.

Stannade på en snabbfika hos F, sedan bar det iväg för att hämta R. Allt gick bra, jag var ju liksom en stand-in-barnvakt och kunde ta det lugnt hela kvällen, då ingen pappa behövde åka till jobbet.

Nu ska jag lägga mej i soffan för det är i det rummet all värme finns, förutom på toaletten men där vill jag inte sitta och slappa i kväll.

Mer i morgon

God morgon!

Det är tidigt, jag ska dra norrut och göra en en heldag, tror jag i alla fall. Så jag har gjort mackor, fixat matlåda, kokat kaffe. I eftermiddag ska jag hämta R på dagis, jag ska vara "barnvakt" om det är så att M måste till jobbet. Jag ska passa på att mysa med Alice, min katt som bor hemma hos dom.

Nu har jag ätit färdigt min snabb-fulle, så nu ska jag bara borsta tänderna

Återkommer sent i kväll om en update, hur dagen gått.

Klart

Ja, nu är kakan klar, den skall bara kallna innan jag brer glasyr och kokos över den, kaffet är i koppen, golven dammsugade, diskamskinen tömd och diskbänken ren och fin. Under tiden som kakan kallnar ska jag tömma bergslagskaminen. Jag känner att jag måste vara effektiv och när dammsugaren redan är framme kan jag lika gärna stöka till lite ;).

Jag tvekade men så tog jag mej mod

Jag kommer inte att hinna allt idag, men mycket är redan gjort. Köttet har kokat klart och lunchen intagen. Jag tvekade en sekund men sen så slickade jag tallriken, för det var så gott!

Krattningen är klar, tvättmaskinen har jag matat två gånger, nä tre gånger för en rullar för fullt nu. Späntat lite pinnar har jag gjort. Nu ska jag koka lite kaffe och när det blir klart ska jag damsuga nedervåningen och plocka undan på spisen, kanske baka snoddas, ja det ska jag göra.

Återkommer med kaffekoppen.


Å vad jag ska göra mkt i morgon

I morgon har jag massor som skall göras. Jag har köpt kött som skall kokas, för här ska det göras kalops, jag har längtat för det blev så gott förra gången. Sen ska jag tvätta, dammsuga, spänta ved, hämta in mer ved. Jag nästan längtar til morgondagen, det ska bli sköt att göra detta. Sedan ska jag kratta färdigt alla löven under äppelträdet och körsbärsträdet, kanske baka lite. Jag hinner kanske inte allt för jag börjar jobba kl 15.

Jag har ju mitt trapp-projekt, jag ska se över ekonomin, om jag tycker att jag har råd att lägga pengar på mer sandpapper. Jag vill verkligen bli klar med trappen.

Ullared, jag ska till detta mecka i början av december och nu visas denna affär på kanal 5 varje måndag. Jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra, för jag har så svårt att handla när det är mycket folk i affären, jag hittar liksom inget.

Träningen har det inte gått så bra med. Jag var träningssjuk i nästa tre veckor, sedan har jag jobbat mycket, som  förra veckan tex. och var det inte en annan vecka som jag oxå jobbade mycket, jo det var det. Om jag fick bestämma så skulle jag inte jobba, bara vara hemma och baka, koka kalops och träna. Mohahhahaha.

Nu ska jag peta in en pinne i brasan, dricka upp mitt te och glo lite på tv innan jag lägger mej i en kall och tom säng.

Det regnar

I dag regnar det, så det måste innebära en mysdag, jippie!!

Gårdagen, hur var den? Jo, efter en lång välbehövlig sovmorgon, gick jag upp, drack kaffe, åt en macka och sedan begav jag mig norrut. När jag sedan kom hem, var det så fint undanplockat hemma i huset, jag blev så glad! Senare på kvällen kom grannarna och B. Kocken lagade mat, jag tände ljus och kollade så att kycklingen i ugnen skötte sig. En mycket trevlig kväll med god mat.

Inga måsten finns i dag, vi ringde och avbokade "pinnplockningen". Det är inte så roligt att vara ute i detta väder, om man inte behöver. Pinnarna finns kvar till en annan helg.

Det får bli en film- och mysardag.

Jo, jag höll på att glömma, arbetsförmedlingen. Nu har jag fått ett erbjudande om att välja en jobbcoach,men ingen från arbetsförmedlingen, utan en extern, som det så vackert heter. När jag sedan ringde till arbetsförmedlingen så sa killen att nu slipper du ha oss jagandes i hälarna ( han sa inte exakt så men på ett ungefär, budskapet var det samma)... hm, det finns alltså mänsklighet på arbetsförmedlingen, som förstår hur det är att vara arbetslös och att känna sig jagad. Så nu ska jag vänta på att få en kallelse från en coach, boka tid och så ska han, för det är en han, hjälpa mig i mitt jobbletande. Han ska få hjälpa mig att skriva ett nytt CV och finslipa på mina personliga brev. Leta jobb, det är inte så svårt, det finns ju inga. Mohhahahaha.

Nä nu ska jag käka frulle.

I´m back in business!

Ja, det blev ett långt uppehåll, som till en del var meningen , jag har varit riktigt trött av allt jobb. Men så när jag äntligen blev ledig, fick datorn en släng av virus, ville inte hitta nätverkskortet, jag hade perfekt uppkoppling men det fanns ingen kontakt till datorn. Nu är det fixat och den fungerar som den ska.

Jag har börjat jobba som vikarie i barnsomsorgen. Det var kul, äntligen!!
Denna vecka får jag ingenting gjort, suck. Åkte långgt norrut för att fixa naglarna (ett måste), kom hem sent. Jag skulle nämligen klippa klorna på Alice, min katt som har flyttat hemifrån. Hon trivs och har efter snart ett år i den nya familjen, börjat med sina ovanor, ett bevis på att hon trivs.

F kom på två koppar te, kul med lite besök. Pyttipanna får der bli till lunch och middag. efter maten skall tvättmasiken matas och jag tvättas.

Skall till jobbet kl 14.30 så det är bara att skynda på, kanske hiner en stund till här innan jag åker.

Ps, nu blev jag osäker på om det ska stavas så, business ds

RSS 2.0