Ingen julkänsla

Det känns inte som julafton, tråkigt. Har jag vuxit ifrån det eller vad är det här?.
Har redan fått öppna tre julklappar. En morgonrock, ett tv-spel och en som lockar håret. Två av tre som fanns med på min önskelista men var är min ******????

Om 45 min är det JUL!

God Jul alla bloggläsare. Just i denna stund står skinkan i ugnen och snart bär det upp till sovrummet, jag är så trött.
Jag har inte orkat/hunnit skriva ngt men jag lovar att jag ska skriva om tiden innan julafton och vad som hände sen.

Gonatt och än en gång God Jul!

En vecka kvar!

Helt otroligt vad tiden har gått fort, det är bara en vecka kvar till julafton, jag bara längtar.
Jag har köpt alla julklappar, trodde jag men jag har ju glömt bort 4 st. När det rullar in mer pengar skall dessa fixas.

Jag har fått två julklappar och de är från mina jobb. Pocketogram från kommunen och ett nytt knivställ med knivar från jobbet i norr. Tackar så mycket, det är alltid kul att få presenter, me like!

Nu ska jag lägga mej i soffan och sträcka ut benen, se på "Vad blir det för mat" och sedan vänta på att mannnen i mitt liv ska komma hem från innebandyn, jag bara längtar.

På återseende.

Äntligen snö

Det är så fint ute nu när det ligger snö på marken.
 Idag ska jag köpa gran men jag måste försöka få tag på B, han kanske kan köra hem den. Sedan ska jag norrut i några timmar.

I helgen kokade jag knäck de blev jättefina och alldeles mjuka så att de gick inte att äta. "Koka till 120 grader eller 15 min", stod det i boken. Koktiden tyckte jag var väldigt kort men det ska väl stämma, men det gjorde det inte och efter att ha kokat väldigt länge gick det tillslut att göra ett kulprov men ändå så blev de för mjuka. polkaknäcken och den vanliga knäcken hamnade i soporna och kolan som jag hade kokat samma kväll, blev riktigt bra men inte i rumstemeratur. Jag provade att rulla kolan till små bollar men de sjönk ihop eller blev rättare sagt platta, suck. Chokladen var redan smält och kolan skulle bara doppas och sedan på med lite polkakross. Jag kastade allt!!!

Jag väntar på systeryster, vi ska dricka kaffe, sedan ska vi åka och köpa granen.


Att göra någon glad

Jag tror nog att någon blir väldigt glad när han kommer hem i dag och det är nog inte för att se mej utan när han ser vad jag hängt upp på väggen. För första gången har jag gjort i ordning en adventskalender.

adventskalender

Bilden är väldigt mörk men jag tror att ni kan se att den är full men paket.

Jag har lite plock och sådant att göra i dag. I morgon ska jag vikariera i en f-klass och jag är riktigt nervös, dessa barn har inte träffat mej förut. Håll tummarna på att det kommer gå bra.

Ojoj, jag har köpt juklappen till min käre sambo och jisses vad han kommer bli glad, han får ju något som även jag har användning för hihi, det gäller att vara listig.

Nu åter till mitt kaffe som säkert redan kallnat.


Hemma på lunch

Just nu har jag ätit min lunch, ska kolla mail sedan ska jag hämta in mer ved och tända en brasa sedan vet jag inte vad det blir, kanske fixa i köket, det hade tydligen runnit kaffe i morse, tur att kaffebryggaren står på en bricka och kaffet hade inte runnit ner på golvet.

Återkommer ev i eftermiddag

Bakat knäckebröd

Idag har jag inte gjort så mycket, sovit till kl 9 och sedan tagit influensasprutan.
Min lust för att baka håller i sig och jag har bakat saffransskorpor och julknäckebröd. Det var skitenkelt och jättegott. Saffransskorpor kanske jag bakar om igen i kväll, så att det blir något att bjuda på, för de jag har bakat, är redan tingade till ngn annan. Nu är det bara lingon-grejen kvar och K i norr, ska donera lingonen.

saffransskorpaknäckebröd

Jag vet att det är suddiga bilder, jag har ju ingen bra kamera i min mobil, så det får duga.

Julklapparna är nästa klara, helt otroligt. I morgon ska jag köpa till M och ev. till systrarna.
Sedan är det klappar till mannen jag delar säng med och hans jr, sedan är jag klar.

Nu ska jag kolla hur min kyckling mår i ugnen.

 

 


Julklappar

Mer än hälften av alla julklappar som jag ska köpa är redan klara, det är helt otroligt, första gången tror jag. Min mor och jag brukar åka till huvudstaden och hälsa på systeryster runt denna helg i december. Då blir det även julklappshandel i Täby.

Åh, det rgnar lite kan jag se och i regnet kommer det ner SNÖ. Bäst att skynda sig att åka norrut, jag ska ju vara tillbaka i staden innan kl 15.00 för jag ska hämta J och M på fritids. Vid 18-tiden ska jag och Å åka och hämta köttfärs och någonstans där emellan, ska vi tända ljus hos Anders och vid minneslunden.

Återkommer senare men nu måste jag få mej i ordning.

Nu är jag hemma

Nyss hemkommen, veden intagen, brasan tänd så nu väntar jag på att värmen ska komma. 13.4 grader var det i köket och jag tror inte att det kommer att bli så mycket varmare i kväll.

Jag är trött och helt slut i huvudet. Jag har en brännande känsla i näsan och känner ett litet tryck vid bihålorna, jag hoppas verkligen att jag inte blir sjuk, jag ska ju ta influensasprutan denna vecka, hade jag tänkt i alla fall.

Nu ska jag stå vid kaminen ett taf och bli lite varm och sen ska jag gå och lägga mej.

Gonatt

973

973, det är det makiska tal som allt denna dag handlade om dvs. summan på kvittot på Gekås idag.
Det gick bra att handla men efter kl 11 så var det jättemycket folk och sedan vid ett så gick det nästan inte att gå, utan att krocka med andra eller bi överskörd av någons vagn. Min vagn stod still på ett ställe och jag gick och plockade det jag skulle ha.

Nu eldar jag för att få upp värmen och äter en väldigt sen middag. Ska så snart som möjligt gå och lägga mej, för jag är trött. I morgon är det jobb från 08.00- tills jag blir klar med det jag ska göra i norr efter 16.30, så kanske vid halv tiotiden är jag hemma.

Gonatt

Lättare sagt än gjort

Att gå upp kl 03.00 är verkligen lättare sagt än gjort men nu är det gjort och jag är trött och ser som i en dimma. Kaffet ska bara rinna ner i kannan, sedan är det bara att bortsta tänderna som är kvar. Jo, jag äter äggmackan som inte gick ner i min smörgåslåda.

Jag har funderat på om jag ska ha handväska, jag har inte bestämt mej så jag tar med en i min lilla röda ryggsäck.

Nu kommer de andra snart och hämtar mej bäst att skynda.

RSS 2.0